در عصر آخرین روز از گردهمایی فنآورانه صنایع، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فولاد با حضور معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مشاور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، سه تفاهمنامه به ارزش ۶۱ میلیارد تومان منعقد شد.
در عصر آخرین روز از گردهمایی فنآورانه صنایع، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فولاد با حضور معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مشاور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، سه تفاهمنامه به ارزش ۶۱ میلیارد تومان منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد غرب آسیا، اولین تفاهم نامهای که در عصر آخرین روز از گردهمایی فنآورانه صنایع، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فولاد با حضور ستاری، وحدت و ندیمی به امضاء رسید، به ارزش ۶۰ میلیارد ریال میان شرکت فولاد غرب آسیا و شرکت رشد صنعت نیرو بود.
همچنین تفاهم نامه دیگری به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال میان شرکت دانش بنیان سرو هیدرولیک پویا و شرکت MMTE منعقد شد.
علاوه بر این، تفاهم نامه دیگری به ارزش ۱۵۰ میلیارد ریال میان فولاد آلیاژی و فناپ به امضاء رسید.
این تفاهم نامهها در راستای حمایت از توسعه فنآوریها و خدمات دانش بنیان حوزه فولاد و با هدف رفع نیازهای کشور، افزایش بهرهوری و رونق تولید داخل به امضای طرفین رسیده و از حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برخوردار است.
برای پیشرفت حوزه دانش بنیان باید از بازارهای داخلی صیانت کرد
معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور در آیین اختتامیه گردهمایی فنآورانه صنایع، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فولاد گفت: اقتصاد دانش بنیان در هیچ کشوری پیشرفت نکرده، مگر آنکه آن کشور از بازارهای داخلی خود صیانت کرده باشد.
سورنا ستاری افزود: کشور باید خام فروشی را فراموش کند، چرا که با خام فروشی نمیتوانیم فارغالتحصیلان دانشگاهی را در کشور نگه داریم. نباید فراموش کنیم که کشوری که خام فروشی دارد، نیاز به راهاندازی دانشگاه و پژوهشگاه ندارد.
وی اضافه کرد: اگر قرار بود در حوزههای نفت و معدن خام فروشی کنیم، چرا دانشگاه تأسیس کردهایم؟ باید بدانیم که حوزههای دانش بنیان باعث تولید ارزش افزوده میشود. مشکل ساختاری که در کشور وجود دارد، فرهنگ عمومی و ساختار نادرستی است که وارد قانون و فضای کسب و کار کشور شده است.
معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور ادامه داد: شرکتهای بزرگ با شبکههای سازماندهی شده وارداتی روبهرو هستند که این امر موجب شده که اگر شرکتی بخواهد دانش فنی تولید کند، پس از طی فرآیندهای طولانی اخذ استانداردها باید وارد فرآیندهای مناقصه شود و این شرکت نوپا باید با غولهای بزرگ حوزه خود بجنگد.
ستاری تصریح کرد: باید بدانیم که هیچ کشوری در دنیا اقتصاد دانش بنیانش پیشرفت نکرده، مگر آنکه از بازارهای داخلی خود صیانت کرده باشد. به بیان سادهتر، بازارهای آزاد راهاندازی شدهاند تا بتوانند بازارها را از ما بگیرند.
وی ضمن تشکر از برگزاری رویدادهای فنآورانه در صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: روزی که وارد حوزه دانش بنیان شدیم، با چند شرکت کوچک مواجه بودیم، اما خوشبختانه در حال حاضر شرکتهای بزرگ دانش بنیان در کشور ایجاد شدهاند و ما تا زمانی که کشور از یک کشور وارداتی به کشوری صادراتی تبدیل شود، دست از تلاش برنخواهیم داشت.
راهاندازی صندوق پژوهش و فنآوری ایمیدرو با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این آیین اظهار داشت: ایمیدرو با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی صندوق پژوهش و فنآوری را راهاندازی کرده است.
خداداد غریبپور بیان کرد: در دستیابی به دانش فنی بسیاری از حوزههای صنعتی با مشکل روبهرو هستیم و امروز این سئوال مطرح است که تا چه زمانی باید برای خرید دانش فنی هزینه بپردازیم؟
رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران خاطرنشان کرد: ۲۵۴ شرکت دانش بنیان در حوزه معادن فعالیت دارند و از آنجا که در دنیا شرکتهای خصوصی تولید دانش فنی را پیگیری میکنند، ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم. لذا در حوزههای اکتشاف اقدام به تشکیل و راهاندازی یک صندوق جسورانه اکتشاف کردهایم.
غریبپور یادآور شد: در حال حاضر ۹۰ درصد تمرکز شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه صنعت بر روی حوزه فولاد است، درحالی که در بخشهای اکتشاف و استخراج ظرفیتهای عظیمی وجود دارد. از همین رو ایمیدرو با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی صندوق پژوهش و فنآوری را راهاندازی کرده است.
وی افزود: بهزودی ایمیدرو با همکاری دانشگاههای صنعتی شریف، تهران و امیرکبیر فضایی را برای فعالیت استارت آپها ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، تفاهم نامهای را با جهاد دانشگاهی امضاء کردهایم که بر اساس آن، تولید بخشی از دانش فنی به این نهاد واگذار خواهد شد.
شرکتهای دانش بنیانی که با دانشگاهها همکاری میکنند، مشمول مزایای کمیسیون حمایت از تولید ملی میشوند
در ادامه این آیین، رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل 44 مجلس شورای اسلامی از مزایای درنظر گرفته شده این کمیسیون برای شرکتهای دانش بنیان در صورت همکاری با دانشگاهها در طرحهای پژوهشی خبر داد.
حمید رضا فولادگر گفت: از آنجا که در حوزه کسب و کار در کشور قوانینی وجود نداشت، کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس طرح قانون کسب و کار را ارائه داده است.
وی افزود: اقدام اخیر این کمیسیون، تصویب قانون حمایت حداکثری از تولیدات داخل است. هرچند این قانون در گذشته وجود داشت، اما راه فرار و دور زدن برای آن نیز فراهم بود؛ لذا از یک سال پیش با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس مطالعاتی را در این زمینه انجام دادیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این قانون در حوزه تولید داخل، شرکتهای دانش بنیان را نیز مد نظر قرار داده و در همین راستا سامانهای راهاندازی شده است تا نیازهای فنآورانه دستگاهها و توانمندیهای موجود در کشور در آن مطرح و سازمانها و شرکتها برای رفع این نیازها با هم تعامل برقرار کنند. بر این اساس هیچگونه ثبت سفارشی صورت نخواهد گرفت، مگر آنکه از مسیر این سامانه عبور کند.
فولادگر ادامه داد: علاوه بر این، هیأت نظارتی برای بررسی تخلفات و جرم انگاری راهاندازی شده است که در آن مزایایی برای شرکتهای دانش بنیان درنظر گرفتهایم؛ به این صورت که اگر این شرکتها با دانشگاهها در طرحهای پژوهشی همکاری داشته باشند، مشمول این مزایا خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی مسیر خوبی را در این حوزه باز کرده و در یک سال اخیر شاهد آغاز رویکردهای مناسبی در این صندوق بودهایم و امیدواریم این رویکردها ادامه داشته باشد.
صندوق نوآوری و شکوفایی از ارتباط با بانکها استفاده بهینه کرده است
مشاور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در بخش دیگر این آیین، یکی از اقدامات خوب صندوق نوآوری و شکوفایی را استفاده بهینه از فرصت ارتباط با بانکها برای توسعه شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: این امر میتواند راهگشای مدیریت در بحث تأمین مالی این حوزه باشد.
ابوذر ندیمی افزود: تعامل میان دانشگاه و صنعت و رونق بازار کار یکی از مسائلی است که همیشه مورد توجه بوده است که صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری با فعالیتهای اخیر، این امر را توسعه دادهاند.
وی اضافه کرد: همیشه یک حلقه مفقودهای در این زمینه وجود داشت که مانع از احساس نیاز در این خصوص میشد، که این امر به دلیل سیاستهای تجاری، درآمدهای ناشی از نفت و ... بود. تحریم با وجود تمام معایبی که برای کشور داشت، یک مزیت را برای حوزه دانش بنیان داشت و آن این است که کشور به حمایت از تولید روی آورد.
مدیرعامل شرکت فولاد غرب آسیا ادامه داد: یکی از اقدامات خوب صندوق نوآوری و شکوفایی، استفاده بهینه از فرصت ارتباط با بانکها برای توسعه شرکتهای دانش بنیان است که این امر میتواند راهگشای مدیریت در بحث تأمین مالی این حوزه باشد. باید قبول کنیم که در شرایط فعلی کشور، راهی جز برگشت به خود نداریم و باید از صندوق نوآوری و معاونت علمی حمایتهای بیشتری صورت گیرد.
ندیمی خاطرنشان کرد: در این گردهمایی، فولاد غرب آسیا توانست ۶ تفاهم نامه امضاء کند و توانستهایم بخشی از نیاز خود را از طریق شرکتهای دانش بنیان ایرانی رفع کنیم که این امر نهتنها از نظر جلوگیری از خروج ارز، بلکه از جهت افزایش تولید داخلی نیز اهمیت خواهد داشت.
شرکت فولاد غرب آسیا بزرگترین کارخانه تولید نورد ورق سرد محسوب میشود که هم اکنون 25 درصد نیاز مواد اولیه صنایع خودرو سازی، لوازم خانگی و لوله سازی کشور را تأمین میکند.