printlogo


دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
کد خبر: 535
*دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به مدت 4 روز از  دوشنبه 23 دی ماه تا پنج شنبه 26 دی ماه سال جاری  در سالن  همایش ها و نمایشگاه های برج میلاد برگزارشد*
به دنبال استقبال بی نظیر جامعه فولاد و به درخواست تولیدکنندگان و تامین کنندگان زنجیره فولاد، شاهد برگزاری”دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران” با رویکرد بومی سازی، توسعه تکنولوژی و افزایش توان تأمین پایدار خواهیم بود. این رویداد ملی به مدت ۴ روز از  دوشنبه ۲۳ دی ماه تا پنج شنبه ۲۶ دی ماه سال جاری در سالن همایش ها و نمایشگاه های برج میلاد برگزار شد.
بیش از ۵۰ حامی جشنواره ملی فولاد
دومین دوره از جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با مشارکت بیش از ۵۰ نهاد دولتی و خصوصی، تشکل ها و شرکت های فولادی و معدنی و تامین کنندگان مطرح داخلی برگزار گردید که در آن سازوکارهای حمایت از تامین پایدار و کیفی داخلی مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.
حامیان این رویداد ملی عبارت بودند از:
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران،  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
شرکت های بزرگ فولادی و معدنی  از جمله: فولاد مبارکه اصفهان،  فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خراسان، هلدینگ میدکو، گسترش صنایع معدنی کاوه پارس، صنعتی و معدنی چادرملو، صنعتی و معدنی گل گهر،  فولاد هرمزگان،  فولاد آلیاژی ایران،  فولاد کاوه جنوب کیش،  فولاد امیرکبیر کاشان ، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، آهن و فولاد غدیر ایرانیان،  فولاد سنگان،  فولاد اکسین خوزستان، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، صنایع ورق های پوشش در تاراز،  شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه،  گهر زمین، هلدینگ توکا فولاد،  فولاد یزد، مجتمع فولاد صنعت بناب، شرکت فولاد غرب آسیا، شرکت آهن و فولاد ارفع، هلدینگ اپال پارسیان، شرکت هفت الماس، شرکت فولاد اصفهان
شرکت های دانش بنیان و تامین کنندگانی از جلمه: توسعه صنایع نفت و گاز سرو ،  کاوش جوش،  گسترش فناوری خوارزمی، شرکت فرانسوز یزد، شرکت آهن مجد فراز و سایر حامیان از جمله بانک صادرات،  شرکت مهندسی بین المللی فولاد تکنیک، شرکت بین المللی ایریسا، مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی وزارت نیرو، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
تشکل های زنحیره فولاد از جمله: انجمن آهن و فولاد، انجمن سنگ آهن ایران،  خانه معدن ایران،   انجمن صنعت مواد نسوز، انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران،  سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران،  انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، اتحادیه سراسری تعاونی های تخصصی فولاد و معدن
 
جزئیات مراسم افتتاحیه
مراسم افتتاحیه جشنواره ملی فولاد دوشنبه همین هفته، ۲۳ دی ماه در سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار گردید.
پذیرش شرکت کنندگان از ساعت ۸ صبح شروع و پس از آن، مراسم افتتاحیه جشنواره ملی فولاد ایران با خوش آمدگویی دکتر فرشاد عضو محترم هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران آغاز شد.پس از آن شاهد سخنرانی دکتر غریب پور معاون محترم وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدروو پس از آن جناب آقای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ، دکتر آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری ، مهندس عظیمیان مدیرعامل  شرکت فولاد مبارکه اصفهان
در اولین روز همایش ، دکتر فرشاد عضو محترم هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران
 بعنوان اولین سخنران ضمن خوش امد گویی  اظهار داشتند :
سامانه جامع بومی سازی سه ماه پیش با همکاری سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایمیدرو رونمایی و کلیه اطلاعات فنی و مهندسی جامع را برای توانمند سازی در طراحی و مهندسی و ساخت داخل در همه بخش های زنجیره فولاد از معدن تا محصول کدینگ 230 قدمی در حد استاندارد های بین المللی و در سه سطح تعریف شد و در دسترس عموم دانشگاهیان ، صنعت و شرکت های فنی و مهندسی و سازندگان داخل قرار گرفت، همچنین بیان داشتند: ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری فولاد  با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ایمیدرو و صندوق نوآوری و شکوفایی، در حال تایید و پذیره نویسی است.
در ادامه دکتر غریب پور معاون محترم وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اینکه صنعت فولاد کشور را از افتخارات بزرگ کشور دانستند بیان کردند تولید 75% از 32500 گرید فولاد کشور در 20 سال اخیر در کشور صورت گرفته است و همینطور بیان کردند جهت گیری نظام جمهوری اسلامی نشان داده که از سال حمایت از کالای داخل و رونق تولید که توسط مقام معظم رهبری نام گذاری شد را به عنوان یک راهبرد مقام معظم رهبری اشاره کردند . در ادامه بیان داشتند که:
  1. حتما باید فولادسازان ساختاری ایجاد کنند یعنی یکی از سیاستهای سازمان توسعه معدن صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) ایجاد ساختار ساخت داخل در شرکتهای بزرگ فولادی است .
 2 انجمن قطعه سازان صنعت فولاد تشکیل شود و همایش های شبیه اینچنینی برگزار شود و فولادسازان توسط قطعه سازان دعوت شوند و بدین ترتیب مشکلات دو جانبه مرتفع گردد.
 و در پایان هم با توضیح اینکه ایمیدرو اولین مجموعه شرکت های دانش بنیان خودش را به زودی در یکی از ساختمان های سازمان، با حضور جناب آقای دکتر ستاری و دانشگاه تهران راه اندازی خواهد کرد و با تشکیل یک مجموعه استارتاپی کمک شایانی به این موارد خواهد کرد.
همچنین دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن عرض تسلیت و ابراز تاسف به مناسبت وقایع اتفاق افتاده ، شهادت سردار سلیمانی و همینطور سانحه هوایی هواپیمای سقوط شده دو تعریف را در بخش صنعت عنوان کردند :
1 بحث کارخانه  2 بحث صنعت
که تفاوت مهم این دو را در زیرساخت های تفکری آنها دانستند .
1 ایشان کارخانه را در واردات خطوط ، ماشین آلات دانستند که سرانجام آن محصول خواهد شد ولی احتیاج به دانشگاه ندارد .
2   و اما صنعت را جایی دانستند که در آن طراحی ماشین سازی انجام می شود که اینچنین مکانی احتیاج به دانشگاه دارد ،ضمن اینکه محصول را حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش دانستند و وظیفه دولت را آماده سازی زیر ساخت های پژوهشی بیان کردند .
در پایان دکتر آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزاری این اجلاس و اینچنین همایش و نمایشگاهها  را در مسیر هم افزایی، قرار گرفتن موقعیت خوب کشور در عبور از سطح رویارویی آتی که به نظر تنش زا بوده، دانستند و بیان داشتند ،سازمان های نظارتی و امور مالی را مشکل اساسی نبوده ، بلکه مشکل امروز کشور را ، مشکل اقدام دانستند.

امضاء تفاهمنامه ها و پنل تخصصی با موضوع چالش ها و راهکارهای بومی سازی و توسعه تکنولوژی، رونمایی از اولین میز تعمیق ساخت داخل فولاد، تقدیر از برگزیدگان و پیشکسوتان از دیگر برنامه های افتتاحیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد بود. شایان ذکر است مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی فولاد ایران تا ساعت 14 ادامه داشت و بعد از آن، نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور مقامات دولتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران شرکت های معدنی و فولادی افتتاح  شد.
لازم به ذکر است در این مراسم از شرکت فولاد غرب آسیا  بعنوان شرکت نمونه در تامین ورق سرد نورد دیده کشور مورد تقدیر قرار گرفت.
(به همراه عکس)




















*اختتامیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد با استقبالی باشکوه در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد*

صرفه جویی ارزی ۹۵/۵ میلیون یورویی شرکت های فولادی
در ابتدای این مراسم مهندس خلیفه سلطانی دبیر دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: هدف فقط تامین نیاز داخل نباشد بلکه رشد صنعت هدف اصلی باشد. باید فضای صنعت فولاد یک فضای رقابتی باشد.
وی ادامه داد: سهم تامین کننده ها در صنعت فولاد بیشتر از صنایع دیگر است.
خلیفه سلطانی در مورد دومین نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد گفت: نمایشگاه در هفت هزار متر برگزار شد و شرکت های با توانایی اثبات شده در آن حضور داشتند. ۵۰۰ میلیون یورو تفاهم نامه امضا شد.
وی به قراردادها و پیش قراردادهای شرکت های فولادی اشاره کرد وگفت: این قراردادها و پیش قراردادها ۹۵/۵ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشته اند
دبیر دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران سهم هر شرکت را به شرح زیر اعلام کرد: گروه فولاد مبارکه ۴۰ میلیون یورو، فولاد خوزستان ۵/۷ میلیون یورو، شرکت گل گهر ۲۰ میلیون یورو، فولاد خراسان ۶/۴ میلیون یورو، کاوه پارس ۶/۷ میلیون یورو، فولاد آلیاژی ایران ۸/۳ میلیون یورو، چادرملو ۱۰ میلیون یورو، میدکو ۴/۲ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشته اند.
استفاده از ظرفیت انجمن ها برای پیشبرد نهضت ساخت داخل
در ادامه این مراسم مهندس نیازی، قائم مقام امور معادن و صنایع وزارت صمت وزیر صمت گفت: نهضت ساخت داخل مورد تاکید و پیگیری مقامات بلند پایه کشوری و وزارت صمت است و وزیر صمت بر آن تاکید ویژه دارند.
وی ادامه داد: ابزارهای خیلی زیادی برای مدیریت ساخت داخل کسب شده اند.
وی با بیان اینکه نهضت ساخت داخل با ۹ محور طراحی شده است، افزود:  یکی از راهبردهای مد نظر ما در این زمینه فرهنگ سازی ساخت داخل است.
نیازی تصریح کرد: بر اساس رویکرد جدید وزارت که ساخت میز داخل است و با کمک انجمن فولاد در حاشیه نمایشگاه میز ساخت داخل برگزار شد.
وی تأکید کرد: ۲۰۰ قرارداد از میزهای ساخت داخل به دست آمده اند. در میز فولاد تعاملات و تفاهم هایی به دست آمده اند. در حوزه ورق ۳۶۰ میلیون یورو، کمپرسور ۴۰ میلیون یورو و ریل ۳۰ میلیون یورو قراداد منعقد شد.
قائم مقام امور معادن و صنایع وزارت صمت وزیر صمت گفت: تاکید ما این است که از این جشنواره تا جشنواره بعدی هر فصل یک میز ساخت داخل برگزار شود.
نیازی با بین اینکه امسال قانون حداکثر استفاده از توان داخلی به مجلس ابلاغ شد، تصریح کرد: تاکید ما استفاده از ظرفیت انجمن ها برای پیشبرد راهبرد ساخت داخل است.


شرکت های فولادی به صورت جزیره ای کار نکنند
در بخش دیگری از این مراسم دکتر کسری غفوری، مدیرعامل فولاد خراسان گفت: تشکر از انجمن فولاد که از مدت ها قبل تا اکنون زحمات فراوانی برای بومی سازی کشیده اند، و این زحمت ها باعث شده اند جشنواره ای با این شمایل و زیبایی برگزار شود.
وی با بیان اینکه تحریم ها را تبدیل به فرصت کردیم، افزود: بعد از اینکه از سامانه رونمایی شد به عنوان اولین شرکت فولادی در آن ثبت نام کردیم. کمیته بومی سازی را در مجتمع فولاد خراسان تشکیل دادیم. امیدواریم با اطلاعاتی که در این مدت اضافه شد نهایت استفاده را از موقعیت کنونی بکنیم.
غفوری تصریح کرد: خواهش من این است که شرکت های بزرگ فولادی تلاش کنند جزیره ای کار نکنند و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
مدیرعامل فولاد خراسان در پایان تأکید کرد: موضوع دیگر اینکه بومی سازی را با مهندسی معکوس اشتباه نگیریم و در کنار ساخت قطعات، تکنولوژی را هم توسعه دهیم.


تقدیر از تأمین کنندگان برتر 
در ادامه این مراسم از برگزیدگان و تامین کنندگان برتر تقدیر شد. همچنین ۱۲ شرکت فولادی نیز از تأمین کننده های برترشان تقدیر کردند.
در این مراسم از کتاب بومی سازی فولاد خوزستان رونمایی شد.
همچنین، مهندس نیازی لوح وزارت صمت را  به مناسبت “اهتمام به ساخت داخلدر دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد به انجمن تولیدکنندگان فولاد اهدا کرد.
ضمن اینکه در این مراسم هم شرکت فولاد غرب آسیا بعنوان شرکت نمونه در راستای تامین کننده نمونه ورق سرد کشور  و با اهداء لوح از طرف انجمن تولید کنندگان فولاد ایران مورد تقدیر قرار گرفت.
(همراه با عکس)
 
لینک مطلب: http://wasco.ir/News/item/535