مورخ سیزدهم آبان ماه ، جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با حضور در کارخانه فولاد غرب آسیا با مدیران این شرکت دیدار کردند تا ضمن آشنایی با ظرفیتها و چالشهای صنعت فولاد، راهکارهای عملی برای تقویت پیوندهای علمی و تخصصی میان صنعت و دانشگاه را بررسی کنند. این نشست با هدف توسعه همکاریهای مشترک و تحقق پروژههای بومیسازی، صنعتیسازی پایدار و تبادل دانش برگزار شد.
در این جلسه، آقای محمودی مدیر سرمایه انسانی، آقای مهندس نظری مدیر کارخانه، آقای مهندس پاک مدیر تکنولوژی نیز حضور داشتند و هر کدام به تبیین دیدگاهها و پیشنهادات خود برای ارتقای این همکاریها پرداختند.
بررسی چالشها و فرصتهای همکاری میان صنعت و دانشگاه
در ابتدای این نشست، مدیران شرکت فولاد غرب آسیا به توضیح چالشها و فرصتهایی که این صنعت با آنها روبروست، پرداختند.
آقای محمودی، مدیر سرمایه انسانی شرکت فولاد غرب آسیا،با اشاره به اهمیت پیوند میان صنعت و دانشگاه، اظهار داشتند:
همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی به ما این امکان را میدهد تا از دانش و تخصصهای نوین برای توسعه منابع انسانی و بهبود فرآیندهای صنعتی بهرهمند شویم همچنین به استفاده از مدرسین داخلی جهت تدریس در محل دانشگاه و انجام پایانامه و پروژه های دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری با توجه به زیرساخت ها و ظرفیت های موجود در شرکت فولاد غرب آسیا اشاره نمودند و آمادگی خود را جهت بازدید های علمی آموزشی دانشجویان،گذراندن دوره های کارآموزی و کارورزی در محل شرکت فولاد غرب آسیا در مقاطع مختلف اعلام کردند و بیان داشتند با توجه به ظرفیت های بالقوه داخلی میتوان آینده روشنی را ترسیم نمود.
آقای مهندس نظری ، مدیریت کارخانه:
ضمن خوشامدگویی به اعضای هیئت علمی، اشاره کردند که ظرفیتهای علمی دانشگاهها میتواند در حل بسیاری از مسائل عملی و تحقیقاتی صنعت مفید واقع شود و این نشست را فرصتی برای بررسی مسیرهای کاربردی در این زمینه دانستند.
آقای مهندس پاک، مدیر تکنولوژی شرکت :
در این جلسه بر اهمیت پژوهشهای مشترک و ضرورت همافزایی علمی بین دو نهاد تأکید کردند و اظهار داشتند که دستاوردهای علمی دانشگاه میتواند بهعنوان منابعی مهم در بهینهسازی فرآیندهای توسعه ای شرکت فولاد غرب آسیا مورد استفاده قرار گیرد.
پیشنهادات دانشگاه و ظرفیتهای تحقیقاتی
اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم، به ارائه ظرفیتهای علمی و تخصصی دانشگاه پرداختند و آمادگی خود را برای اجرای پروژههای مشترک در زمینه تحقیق و توسعه و اجرای طرح های پویش و پایش دانشگاه اعلام کردند.
طرح پویش: همزمان تحصیل در دانشگاه و کار در صنعت دانشجویان متناسب با رشته تحصیلی و نیاز صنعت و همچنین اظهار کردند بیمه مسئولیت مدنی دانشجویان به عهده دانشگاه می باشد و در دوران کار هیچگونه رابطه کارگری و کارفرمایی منعقد نمیگردد.
طرح پایش:شناسایی و آسیب شناسی رفتارهای جامعه و پایش آن و اتخاذ رویکرد لازم در خصوص رفع آسیب های اجتماعی
اساتید ضمن معرفی برخی از طرحها و پروژههای تحقیقاتی موجود، توضیح دادند که دانشگاه با در اختیار داشتن آزمایشگاههای پیشرفته و کادر علمی متخصص میتواند پشتیبانی مناسبی برای پروژههای صنعت فولاد فراهم آورد.
آنها همچنین پیشنهاد کردند که برنامههای آموزشی و کارآموزی برای دانشجویان در شرکت فولاد غرب آسیا برگزار شود تا از نزدیک با محیط کار صنعتی آشنا شوند و در نهایت به نیروی کار متخصص در حوزه صنعت فولاد تبدیل شوند.
در پایان
مهندس قاسمی : بومیسازی تجهیزات صنعتی
در بخش پایانی این نشست، آقای مهندس قاسمی به نیاز صنعت به بومیسازی تجهیزات صنعتی اشاره کردند. وی بیان داشت که برخی از تجهیزات مورد نیاز کارخانه، به دلیل شرایط خاص و تحریمهای موجود، نیازمند ساخت و طراحی داخلی هستند و دانشگاه میتواند در این مسیر، نقش مؤثری ایفا کند.
مهندس عامری: اقدامات محیطزیستی و صنعت سبز
سپس، آقای عامری رئیس واحد HSE، به موضوع صنعت سبز و تعهدات زیست محیطی شرکت فولاد غرب آسیا پرداختند و ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده، توضیح دادند که کارخانه در حوزه بازچرخانی پسابهای صنعتی و بهداشتی، به نتایج قابل توجهی دست یافته است. وی اقدامات زیستمحیطی را بخشی از مسئولیت اجتماعی شرکت دانسته و اشاره کرد که شرکت فولاد غرب آسیا با پیادهسازی این تدابیر در تلاش است تا به یک صنعت سبز تبدیل شود.
جمعبندی و توافق برای ادامه همکاریها
این نشست با توافق اولیه برای ایجاد پروژههای مشترک و ارتقای همکاریهای تحقیقاتی و اجرایی میان دانشگاه آزاد اسلامی قم و شرکت فولاد غرب آسیا به پایان رسید. مدیران و اعضای هیئت علمی، نسبت به برگزاری جلسات آینده برای بررسی و تعریف جزئیات همکاریها توافق کردند و تفاهم نامه فی مابین منعقد گردید تا برنامههای مشترک به مرحله اجرا درآید.(به پیوست تصاویر)